www.taxa-pod-fetesti.ro

Termeni si conditii

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora.

U.N.T.R.R. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor distribuirilor de peaje, de catre U.N.T.R.R., prin intermediul site-ului www.taxa-pod-fetesti.ro, catre utilizatorul Podului Fetesti - Cernavoda care face parte din reţeaua de drumuri naţionale din România în condițiile prevazute de Normele Metodologice pentru aplicarea de către CNAIR - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere.

Peajul se emite numai dupa confirmarea platii sumei in contul bancar al U.N.T.R.R. (in cateva minute in cazul platii online cu cardul bancar finalizate sau imediat ce este confirmata incasarea sumelor de bani aferente in contul UNTRR in cazul platii prin ordin de plata).

1. Informatii generale

Proprietarul si administratorul site-ului www.taxa-pod-fetesti.ro , denumit in continuare taxa-pod-fetesti.ro, este Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - numita in continuare U.N.T.R.R., avand Codul Unic de Inregistrare 2836143, distribuitor autorizat de peaj.

Pentru utilizarea sitului taxa-pod-fetesti.ro si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia este necesar sa va creati un cont. Contul dumneavoastra poate fi folosit si pentru autentificare pe site-ul e-rovinieta.ro, detinut tot de U.N.T.R.R. Prin inregistrarea unui cont pe site va exprimati consimtamantul cu privire la acest aspect.

Sunteti de acord si acceptati ca, fara nicio notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site, intrerupe orice activitate pe site sau arhiva din continutul site-ului, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam sub nicio forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita pe site-urile respective.

Prin inregistrarea cererii de stergerea contului de pe taxa-pod-fetesti.ro va dati acordul pentru stergerea contului de pe e-rovinieta.ro.

2. Accesul la informatiile de pe site

U.N.T.R.R. ofera tuturor utilizatorilor accesul limitat, in interes personal, pe site-ul taxa-pod-fetesti.ro si nu le confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/ revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor U.N.T.R.R., fara acordul prealabil scris al acesteia.

Comunicarea cu site-ul www.taxa-pod-fetesti.ro - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de calitatea serviciului oferit se poate face prin comunicarea acestora (opiniilor) la adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Distribuitorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3. Definitii

Utilizator - persoana fizica sau juridica inscrisa in certificatul de inmatriculare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in Romania si denumit in continuare utilizator roman, respectiv persona fizica ori juridica inscrisa in certificatul de inmatriculare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in alte state si denumit in continuare utilizator strain.

Distribuitor - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - U.N.T.R.R. , avand sediul in Bucuresti, str.Ienachita Vacarescu, nr. 60, sector 4, Cod Unic de Inregistrare 2836143, persoana juridica agreata de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) S.A ca distribuitor.

Vehicul - orice autovehicul rutier înmatriculat, având cel puţin două axe, sau un ansamblu format dintr-un autovehicul şi semiremorca ori remorcile tractate de acesta

Vehicul de transport persoane - vehiculul conceput şi construit în exclusivitate pentru transportul de pasageri

Vehicul de transport marfă - vehiculul conceput şi construit pentru transportul de mărfuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrări

Vehicul mixt - vehicul destinat prin construcţie pentru transportul de persoane şi marfă în compartimente separate

Peaj - înregistrarea în format electronic a tarifului de trecere

Trecere - parcurgerea, o singura data, într-un sens, a unei distante de pe un sector de drum, pod, tunel sau trecatoare de munte, care face parte din reteaua de drumuri nationale din România, pe care se aplica tariful de trecere.

Peaj valabil - reprezinta înregistrarea, în baza de date a SIEGMCR, a informatiilor privind achitarea corespunzatoare a tarifului de trecere pentru un vehicul, a carui perioada de valabilitate nu a expirat.

4. Documente contractuale

Comanda - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre distribuitor si U.N.T.R.R. si utilizator prin care utilizatorul este de acord sa plateasca si distribuitorul este de acord sa emita documentul care atesta plata tarifului de pod Fetesti-Cernavoda (peaj).

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul www.taxa-pod-fetesti.ro, utilizatorul este de acord cu forma de comunicare, prin care distribuitorul isi deruleaza operatiunile de distribuire a peajului.

Comanda contine date corecte si complete privind :

· vehiculele pentru care se solicita peaj (numar de inmatriculare, serie sasiu, tara de inmatriculare vehiculului)

· specificatiile pentru peaj: categoria de peaj si numarul de treceri, daca e cazul motivul incadrarii intr-o categorie de peaj inferioara

  • datele clientului necesare pentru facturare
  • tariful de trecere (stabilit in lei si include TVA)
  • modalitatea de plata a tarifului de trecere

Distribuitorul va considera comanda plasata ca avand valoarea unui Contract. Contractul astfel incheiat intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre utilizator.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Dupa validarea comenzii prin bifarea campurilor: am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile si imi asum intreaga responsabilitate pentru datele introduse pentru peajele solicitate, utilizatorii nu mai pot reveni asupra acesteia, comanda lansata fiind certa si exigibila, iar plata fiind obligatorie pentru utilizator daca doreste emiterea peajului/peajelor.

Emiterea peajului este condiţionată de confirmarea finalizării tranzacţiei de către procesatorul de plăţi agreat de UNTRR in cazul platii online cu cardul bancar, respectiv de confirmarea incasarii contravalorii comenzii in contul bancar al U.N.T.R.R.

Peajul valabil nu se poate anula sau returna.

5. Obligatiile distribuitorului

Distribuitorul va transmite catre C.N.A.I.R. solicitarea de emitere peaj cu datele comenzii, dupa confirmarea platii si va actiona in concordanta cu raspunsul C.N.A.I.R. astfel:

- daca emiterea nu este posibila va informa utilizatorul afisand in site taxa-pod-fetesti.ro mesajul primit de la C.N.A.I.R.

- daca emiterea este confirmata de C.N.A.I.R. distribuitorul va pune la dispozitia utilizatorului documentul copie-client care atesta emiterea peajului.

6. Modalitati de comunicare a documentelor emise

Documentele rezultate din procesarea cu succes a comenzii: factura, copia client, si, daca e cazul, documentul de corectie pot fi vizualizate si descarcate de catre utilizator dupa logarea cu contul in care s-a transmis comanda.

Aceste documente vor fi transmise utilizatorului si prin email, iar seria peajului emis va fi transmisa utilizatorului si prin SMS, cu limitarile specifice acestor canale de comunicare (ex.: adresa de email sa fie specificata corect in profilul utilizatorului pe e-rovinieta.ro, casuta de email sa fie accesibila si sa primeasca emailuri de la domeniul e-rovinieta.ro, numarul de telefon mobil al utilizatorului inregistrat corect in cont si sa poata primi mesaje text; orice depinde de terte parti in aceste canale de comunicare nu este responsabilitatea U.N.T.R.R.)

7. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului taxa-pod-fetesti.ro - imagini, texte, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea U.N.T.R.R. si este aparat de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe, republicata, cu modificarile si completări ulterioare și de Legea privind protecţia desenelor şi modelelor – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Folosirea fara acordul scris al U.N.T.R.R. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

8. Confidentialitate si Publicitate

Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre utilizator distribuitorului vor fi utilizate numai pentru executarea contractului sau la cererea autoritatilor statului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al distribuitorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de utilizator cu privire la comanda lansata fara consimtamantul prealabil scris al distribuitorului.

9. Acceptarea comenzii

Acceptarea de catre utilizator va fi obligatorie atunci cand peajele sunt conforme cu datele si informatiile din comanda. In cazul in care utilizatorul descopera ca peajele livrate nu sunt conforme specificatiilor din comanda transmisa, atunci distribuitorul va aduce la indeplinire comanda primita pe cheltuiala lui.

In cazul in care comanda a fost gresit completata de catre utilizator, responsabilitatea cade in sarcina utilizatorului. Peajul/peajele nu se poate/pot returna. In momentul transmiterii comenzii aceasta este considerata ca fiind ferma.

10. Plata

Emiterea peajului va fi facuta numai dupa confirmarea efectuarii platii (intrarea banilor) in contul U.N.T.R.R.

Plata trebuie sa acopere integral valoarea comenzii, in caz contrar UNTRR nu va emite peajul/peajele.

In cazul platilor online efectuate cu card bancar procesatorul de plati electronice poate solicita platitorului informatii suplimentare daca este cazul, inainte de a valida plata si a permite astfel emiterea peajului.

11. Raspundere

Utilizatorul isi asuma responsabilitatea pentru datele furnizate pentru orice comanda transmisa pe site-ul taxa-pod-fetesti.ro. Utilizatorul intelege ca nu este suficient sa trimita o comanda de emitere de peaj ci trebuie sa se asigure ca peajul comandat este emis inainte de a trece podul Fetesti-Cernavoda sau pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii.

Distribuitorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care utilizatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre distribuitor a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii.

Distribuitorul va fi raspunzator in cazul in care salariatii sai implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile ce le revin.

12. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

13. Litigii si dispozitii finale

Eventualele litigii aparute intre distribuitor si utilizatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul distribuitorului.


Toate drepturile rezervate 2010 - 2022 @ Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România
Developed by Controlf5